Værestedet i Ulfborg

Værestedet i Ulfborg

- Et sted under KFUMs sociale arbejde, hvor alle er velkomne!

Adressen er Herredsgade 24, tlf. 9749 1313, og vores åbningstider er:
Mandag kl. 9.00-14.00, tirsdag og torsdag kl. 13.00-18.00 og fredag kl. 9.00-14.00.

Der er kaffe og ostemad til 5 kr. når vi åbner, og der serveres varm mad alle dage til kun 25 kr. Der er altid gratis kaffe og te på kanden, og vi har altid tid til en snak.

På Værestedet er der mulighed for at få vasket, tørret og repareret tøj. Vi har forskellige aktiviteter bl.a. træværksted, glasværksted og kreativt værksted, samt en dejlig have, der godt kunne bruge en kærlig hånd eller to. Vi bestræber os på at have en aktivitet hver anden tirsdag i hver måned. Alle er velkomne.

Værestedet søger frivillige til at hjælpe med madlavning, cafévært, havearbejde og træværksted. Henvendelse til tlf. 9749 1313, email: vaerestedet.ulfborg@kfumsoc.dk eller Facebook: Ulfborg Værested

At høre til i fællesskabet

Gruppen af mennesker, der føler sig socialt udsatte stiger i Danmark. Gruppen forandrer sig i disse år i takt med at samfundet forandrer sig. Der bliver flere ensomme og mange unge har forskellige diagnoser, der påvirker deres sociale kompetencer.

De fleste af os kender nogle, der ikke rigtig hører til i fællesskabet. Det er mennesker, der har komplekse problemer, der ofte isolerer sig i hjemmet, og som sjældent deltager i de aktiviteter der udspiller sig i lokalsamfundene. Vi kan have et ønske om, at give en hjælpende hånd, men ofte har vi ikke modet til at række ud. 
Der er helt befriende de dage, hvor man møder en, der sælger Hus Forbi. … bare fornemmelsen af at købe deres avis, og vide, at så har man gjort noget.

Alle har brug for et sted at komme, hvor de hører til, hvor de kan føle sig helt almindelige og tale om hverdagsting lige som alle andre. Hvor de kan få anerkendelse for dem de er, for de talenter de har, hvor de kan lære nyt, og hvor de har mulighed for at bidrage til et fællesskab. Et sted, hvor de har værdi og kan indgå i meningsfulde fællesskaber.

Vi har derfor udviklet et tilbud med udspring på Værestedet i Ulfborg, hvor lokale ildsjæle fra alle lokalsamfund i den gamle Ulfborg-Vemb Kommune tager initiativ til at besøge borgere, informere dem om tilbuddene på Værestedet og tilbyde følgeskab til Værestedet indtil borgeren selv føler sig tryg ved at komme.

Ildsjælene har en finger på pulsen ift. hvad der foregår i deres lokalområde, både fordi de er kendte og fordi de er bosat i området. De vil fortsat være ude i lokalområderne, når projektet slutter, og dermed være med til at sikre tilbuddets fortsatte drift.

Kender I nogle derude, som I er bekymret for, og som kan have glæde af at blive kontaktet er I meget velkommen til at henvende jer til Annette eller Inga, så vil vi sammen med den lokale ildsjæl kontakte borgeren og fortælle om tilbuddet. 

Med venlige hilsner
Annette Nielsen, Leder af Værestedet
Email: Vaerestedet.Ulfborg@kfumsoc.dk
Tlf. 9749 1313

Inga Bøge, Projektleder
Email: inga.boge@holstebro.dk
Tlf. 9611 4859